Leerlingen De Meander opgewassen tegen cybercriminelen

In de Week van de Mediawijsheid zijn de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van daltonschool De Meander opgeleid tot echte Cyber Agents. Tijdens Het Grote HackShield Event in Hoofddorp leerden zij wat de gevaren op het internet zijn en hoe zij zichzelf en andere daartegen kunnen beschermen.

HackShield

Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online boeven: cybercriminelen. Het Grote HackShield Event zorgt er op een laagdrempelige en spetterende manier voor dat kinderen weten waar ze online op moeten letten. Naast leuke activiteiten was er een show waarin de kinderen onder andere een quiz speelden tegen volwassenen en waarin ze door de politie werden beëdigd als Cyber Agent.

Door deel te nemen aan het Hackshield programma en dit evenement, weten de leerlingen van De Meander nu nog meer van de gevaren op internet. Zij hebben nu de kennis om zichzelf en anderen te beschermen. In HackShield leerden de kinderen wat zij als Cyber Agent kunnen doen om te zorgen dat niet alleen zijzelf, maar ook hun vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. Dat is een veilig gevoel!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk